Kategoriarkiv: Sommer

Overnatting, rydding, musikk og «fest»

Vollen Nærmiljøsentral med Sanna Antell er aktive for tiden, i helgen organiserte de strandrydding på Elnestangen. Det var et opplegg for Fjorden rundt. Natten i forkant hadde 11 familier overnattet i telt, organisert av GUI SK.

Kl 10 dro de i gang med rydding i fjæra og inne i skogen. En liten tur undertegnede gjorde rundt halv tolv, viste et «strøkent» område! Takk!

Wienerpølser og kaffe fra bålpanna, og drikke, vafler og litt av hvert fra kiosken, mens LiEv the band underholdt.

Ute på vannet kom Vollen dykkersenter for å lete etter søppel i fjorden, mens Duncan Philip Jones tok med seg politiker Kari Sofie Bjørnsen på en orienteringstur. Jørgen Gudem kjørte undervannsdrone på søppeljakt, Lise la pølser på bålet, mens Knut tok bilder – og fikk også noen bilder fra Ted Randen. Aktive Vollen!

+9

Blomstene kommer!

I helgen før 17. mai henger vi opp 24 blomsterampler, som blir hengende fram til slutten av oktober. De henger nederst i Vollenveien og gjennom sentrum i Slemmestadveien. Prosjektet har vært gjennomført siden 2010, og i de fleste årene har vi mottatt støtte fra Tandberg Eiendom, Jens Evensen Eiendom og Vollen Helselag. Vi håper du liker at vi pynter opp litt!

Blir det ikke fint?!

Ønsker elektrisk båt på fjorden i 2020

Det var mer enn fullt med 140 frammøtte i Oslofjordmuseet onsdag kveld 13. februar, da «hele» Vollen hadde invitert til folkemøte om økt bruk av fjorden som trafikkåre.
Møtet startet med historisk fokus: Knut Larsen tok oss gjennom trafikken på fjorden i perioden 1850 til 1952.
Så ble fokus flyttet tll den nære framtiden. Det ser nå ut til å være samstemmighet i både kommuner og fylker at det skal satses på fjorden. Særlig var rådmann Lars Bjerke og ordfører Lene Conradi klare på at nå var det ingen grunner til å vente mer, de ønsket prøveprosjekt allerede fra neste år.
Leder for samferdsel i Akerhus fylke, Solveig Schytz, fortalte at det er politisk vedtatt i fylkestinget at de vil ha dette på plass «så snart som mulig». Og løsning ble lagt fram, det er mulig. 
Elektrisk båt kan leveres  løpet av 10-12 måneder, kunne en båtleverandør fortelle. Robert Fjelltun fra Ruter viste til kontrakt med båtoperatør Norled som varer til 2024, og at man heller ikke bare kan gå til innkjøp, hvis det bare finnes en leverandør. Av konkurransehensyn må man altså vente til det finnes flere tilbydere!
Debattordstyrer Ida Creed serverte imidlertid en skikkelig overraskelse. Hun hadde snakket med Norled, som var mer enn villig til å skifte teknologi, de syntes at denne prosessen hadde gått for sent i Oslofjorden!
Enda en løsning ble foreslått i forhold til kontrakten mellom Ruter og Norled: Å lage en egen kontrakt om disse ekstrabåtene og ekstrarutene. Og det er antakelig mulig.
Ordfører Monica Bratlie fra Hurum har kjempet for båt i syv år, og vært en vesentlig faktor for at denne prosessen er kommet dit den er i dag. Hun fortalte også at folk i Hurum, heller ville bruke 50 minutter med båt, enn å sitte i bilkø innover til Oslo.
En av de frammøtte var irritert på reklamen bak på Slemmestadbussen, hvor det sto at den bruker 41 minutter i rushtiden, to dager i forveien hadde bussen brukt en time og 20 minutter!
Det ser ut til å være bred enighet blant publikum om at dagens tilbud med tre morgenruter og tre ettermiddagsbåter er for dårlig, at båtene også må gå i helgene og hele sommeren – pluss at det må komme ruter på kryss og tvers i fjorden. Trafikk andre veien – fra Oslo til Vollen – er også en viktig faktor, særlig for næringslivet.
Alle de tre kommunene Asker, Røyken og Hurum står sammen og trykker på – og synes egentlig at det går for sent i både fylke og hos Ruter. Og såvidt vi kan forstå, står det egentlig ikke på penger, de finnes, blant annet fra Enova.
Knut Førsund, leder i Vollen vel, avrundet slik: – Vi holdt på å si: Opp med dampen, men mener: Få elektrisk båt på vannet i 2020!
fjordbaatDSC03864

Suksess med krabber!

Søndag 3. september ble det for annen gang arrangert NM i krabbefiske i Vollen. Skikkelig suksess, med 199 deltakere – pluss haugevis av minst like ivrige foreldre!
NORGESMESTERE:
klasse 2-5 å r: Linus Venstad Petersen med 28 krabber
klasse6-8 år : Erlend Lund Fredriksen med 20 krabber
klasse 9-12 år : David Refsnes med 20 krabber
 
Alle krabbene ble kastet ut i fjorden igjen, slik at de kan bli større og flere til NM i 2018, og alle deltagere fikk beholde krabbestangen og bøtten, slik at de kan øve seg i mellomtiden. Nok et veldig hyggelig arrangement i Vollen.

 

Bli med på første tur med sommerruten i Oslofjorden 20. juni.

OPPROP!

Bli med på første tur med sommerruten i Oslofjorden 20. juni.

Rute B22 og B21 går hver lørdag og søndag  fra 20. juni til 16. august så vi kan oppleve Oslofjorden på sitt beste og alle de flotte stedene som fins langs kysten vår.
Du kan ta turen med en helt vanlig Ruter billett!

Programmet 20. juni
Vi møtes på Aker Brygge med hyggelig trekkspillmusikk.

Kl 10:05          Vi går om bord

Kl 10:19          Anløp Sjøflyhavna, Fornebu
Båten hilses velkommen!

Kl 10:40           Anløp Vollen
Vi ankommer med musikk og hilses velkommen av Dansesonen
Det er markedsdager i Vollen med boder, liv og røre

Oslofjordmuseet er åpent med ny kafe.
Du kan låne stylter og krabbesnøre og prøve fiskelykken.

Har du med badedrakt er Fritzner-stranda bare minutter unna

Kl 10:48          Anløp Slemmestad

Sommerruten er et 2-årig prøveprosjekt for å se om det er liv laga med båtruter i helgene i sommersesongen. Vi håper at dere og alle dere kjenner støtter opp om tiltaket og viser at dette er en opplevelse vi setter pris på!

Med vennlig hilsen oss i Vollen

opprop