En dag i Vollen!


VOLLEN ❤️

En liten Asker-perle ved Oslofjorden, lett å forelske seg i.
Nærhet både til opplevelser, handel og mat og drikke.
Vollen er en halv time med bil fra Oslo eller Drammen. God bussforbindelse med Oslo. Hurtigbåt Oslo-Vollen-Slemmestad morgen og ettermiddag. I juni, juli og august også lørdager og søndager. Sjekk tider med Ruter, rute B22. De riktig spreke kan få en fin tur på sykkelen, eventuelt via tog til Asker stasjon.
Overnatting? Thon Hotell på Vettre, Quality Hotell Leangen eller Holmen fjordhotell. Eller DNT-boligen i Håkavika.
Flott gjestehavn i Vollen Marina, med tilgang til restaurant, kafe, bar, bryggebutikk, treningssenter, og kort vei opp til sentrum.

Områdene fra Vollen Marina og sydover mot Oslofjordmuséet og stranda, er tilgjengelige med både sykkel, barnevogn og rullestol. Fra midten av mai til midten av oktober ønsker Vollen deg velkommen med 23 blomsterampler i lysstolpene, og to vakre blomstertårn på torget i sentrum.
Mer informasjon om stedene finner du i kartet nederst.
Du kan velge om du vil se kart som inneholder bare steder å handle, steder å se og gjøre noe, eller steder med mat og drikke – eller parkeringsplasser.


Bildekarusell med kjappe Vollenglimt:


1 – SPISE/DRIKKE
I Vollen er det nå mange steder hvor det serveres mat og/eller drikke. Asiatisk, gresk, italiensk, engelsk, dansk  –  og selvfølgelig norsk. Noe for både små og store, og for enhver smak. De fleste stedene kan nytes både utendørs og innendørs – og på alle stedene kan du se fjorden.
Info og linker til stedene finner du i kartet nederst på siden. Der finner du også åpningstider. (Ikke alle har åpent hele året.)
Oslofjordmuséets kafe, Hapag Sushi & Asian Dining,   Elea – Café & Middelhavets Deli, Napa Winebar and Craft Beer, Kafé Oscar,
Kafé Penny Lane by Villa, Bukta matbar, Brygga bar

2- HANDLE
I Vollen har vi søndagsåpent – i de fleste butikkene – hele året. Du kan regne med at du blir møtt med et smil og et «hei». En ganske annen opplevelse enn i et kjøpesenter… Smart å sjekke åpningstider før du kommer. Info og linker til stedene finner du i kartet nederst på siden.
Rema 1000, Lykkelig i Vollen, Vitus apotek, KeramikkHjørnet, Villasnekkeriet, W-yacht, Vollen Marineservice, Bryggebutikken, Oslofjorden dykkesenter, Hesleberg gartneri, FioriBlomster, Rekkedal gartneri, VannPerlen, Gullsmed Fjell, galleri Art on the menue

3 – SE/GJØRE
Bare rusle rundt og nyte livet og stedet. Slå deg ned på en av de over 30 sitte-benkene rundt omkring. Se på gamle og nye miljøer, sitte i en av båthavnene og se ut over fjorden. Være aktiv innendørs, bruke turløypene eller benytte mulighetene i skoleområdet på Arnestad. Sole deg, svømme, stupe, leke med ungene i strandkanten. Låne kuler i Oslofjordmuséet for å spille petanque/boccia. Info og linker til stedene finner du på kartet nederst på siden. Mye lokal informasjon finner du også på tavlene til Vollen Vel.
Vollen Marina, badstue året rundt, treningssenter, båthavner, Oslofjordmuséet, petanque/boccia-bane, Selvikvillaen/nærmiljøsentralen med aktiviteter, hundejorde, frisbeegolf, sandvolleybane,  rulleskibane, Tuftepark, idrettsanlegg, turstier, badesteder, Rabben friområde, Elnestangen friområde.

4 – LITT AV HVERT
Lille Vollen, med et par tusen innbyggere, har mye å by på. Vi var kjent som et båtbyggersted på slutten av attenhundre og i begynnelsen av 1900-tallet. Polarskipet «Maud» ble bygd og sjøsatt her. Dyrking og salg av bringebær var vi store på – det kunne bli plukket opptil 2 tonn bringebær på en dag i høysesongen. Den gang fantes det 44 gartnerier i vår nærhet. Minner om det skjedde framkommer gjennom den årlige bringebærfestivalen i august.

Ellers har vi mange nyttige tilbud, kanskje først og fremst beregnet for oss fastboende.
Frisører, tannlege, leger, fysioterapeuter, massasje, hudpleie, møte- og selskapslokaler, reketråler, båtslipp, dykkeklubb, yogainstruktør, rørleggere, autospa, skolekorps, idrettslag, paraidrett, helselag, skoler, barnehager, historielag og velforeningog ikke minst en aktiv balletskole og musikalskole.


Parkeringsplasser ser du i kartet under.
Bilen kan du parkere i sentrum (første timen gratis),
eller rett nedenfor sentrum – nå gratis!

Konseptet bruker Google Maps som grunnlag, men med egenutviklet kartinformasjon. Bilder som allerede er tilknyttet de ulike stedene er selvfølgelig beholdt, mens nye bilder er tillagt på de aller fleste stedene.
Huk av de boksene du vil få fram informasjon i.

PS: Forklaring til symbolene i kartet :

Konseptidé og fotograf: Knut Førsund   
Datasupport: Terje Kjølseth   
Kart: laget i Google Maps

Nettsted for Vollen Vel