Bringebærfestivalen: Suksess igjen!

For tredje året på rad ble det arrangert Bringebærfestival, og denne gang var også værgudene med oss, fra morgen til slutt.

I strålende sol åpnet ordfører Lene Conradi festivalen, med mange vakre ord om Vollen, om lokalt samhold, om blandingen av historikk og det moderne. Før Lene kom, hadde Rema 1000 invitert folk til utendørs frokost. Og før det igjen hadde «bringebærkortesjen» med røde biler tatt en tur rundt i Asker.

Så var det klart for Bringebærsangen på torget, spilt og sunget av Erik Hageler, deretter fulgte Knut Førsund opp med en forrykende auksjon som ga Vollen Historielag netto nesten 10 000 kroner i kassa.
En håndfull av Vollen Big Band underholdt, mens folk gikk rundt omkring og handlet, pratet og nøt livet. Livet i sentrum fortsatte utover ettermiddagen, selv om det etter hvert også vrimlet av folk på stranda og i museet. Her var det bringebærforedrag og smaksprøver, mens barna ble engasjert i prosjektet «Kunst i fjæra» med Pippip Ferner.

Så var det klart for «bringebærkongen», alias Geir Børresen, som introduserte Tiril Andøl og barn fra Dansesonen. De danset til forrykende rytmer, og så ble stranda overlatt til Vollen Vel og vår familiesommerfest. Der ble det laget kunstneriske ballongmontasjer, fem ansiktmalere dekorerte småbarna, mens andre gikk i naturstien, hoppet i sekk, kastet med ringer eller erteposer. Og alt dette mens folk sto i kø hos Arnestad skolekorps for å få pølser og hamburgere som vellet spanderte. Det ble satt ny rekord og delt ut 359 matkuponger!
Og mens dette foregikk, spilte en full besetning av Vollen Big Band. Nederst på stranda kjempet store og små i flere omganger med tautrekking. Det ble ropt og heiet og dype spor i sanda fortalte om sterke krefter i sving! Og noe meter lenger opp sto Dansesonen og solgte hjemmelagde kaker, de sparer til Londontur.

Arrangørene gikk rundt og smilte, ikke minst over været. Så det er vel bare å si: Dette gjentas i 2016! 

Nytt av året er at VUL (Vollen Ungdomslag) er med, og de utvidet arrangementet med en dag, så på søndag gikk det første Bringebærløpet av stabelen.

Takk til alle frivillige som deltok, uten dem hadde ikke dette vært mulig å gjennomføre dette – de legger ned time etter time uten ett øre i betaling.

bringebrstrandSe flere bilder HER