Svanen klarer seg?

Svanesaken – oppdatering 18. mai:
Det viser seg at historien er litt annerledes enn mange oppfattet til å begynne med. Og mye av årsaken til rabalderet, må faktisk politiet ta på seg! Da politiet ble kontaktet av Viltnevnda opplyste de ikke at kvinnen som var involvert allerede hadde ringt inn og fortalt hva som skjedde. Og historien er at svanefar var hissig da kvinnen med de to hundene skulle passere, og angrep hunden! Hunden bet fra seg – bokstavelig talt – og skadet fuglen. Hundene var i bånd, men hunden slet seg ut av selen og det ble mye kaos. Etter denne forklaringen anser Viltnevnda dette mer som et hendelig uhell, og kvinnen blir dermed ikke anmeldt.

På vellets oppfordring vil Viltnevnda vurdere å sette opp stengsel tidligere på våren, hvis og når svanene kommer tilbake neste år for å legge og ruge egg. Men vær obs på at svanefar kan komme seg på land mange steder rundt dammen, og føler han at mor og eggene er truet, så kan han bli alvorlig sint. Vi er blitt fortalt at en gang kom svanefar opp fra vannet, var trygg og i godt humrø, og la seg på bakken, en meter unna en kvinne med en liten og stille hund i bånd!

Viltnevndas vurdering er for øyeblikket at det ser ut til å gå bra med svanefar, men det er for tidlig å si noe endelig.

God tur, med hunder i kort bånd!

Den første informasjonen vår var slik:

En av svanene i Stordammen ble forleden dag angrepet og skadet av en hund. Hunden bet ut et stykke på ca. 6 cm av fuglens bryst!

Budstikka skriver:
– Det var svanen som angrep hunden. Svaneparet som ble angrepet av en hund i forrige uke, viser seg å ikke være helt uten skyld i hendelsen.

Det er helt utilgivelig at folk lar hunder fly løse, særlig når det er båndtvang og i særdeleshet på et slikt sted. Viltnevnda er på saken, har nå satt opp beskyttelse foran reiret, hvor svanemor ligger og ruger.

Da vi tok bildet fredag ved lunsjtider, lå svanefar på den andre siden av dammen og nappet seg. Bittmerket er godt synlig, og det er bare å håpe at det ikke går betennelse i såret. Viltnevndas representant besøkte stedet igjen fredag ettermiddag og følger med hvordan det går med fuglen.

Et vitne observerte hendelsen, og så snart Viltnevnda finner eieren vil vedkommende bli anmeldt.

DSC06527

DSC06523